Kutatók Éjszakája 2019

Kutatók Éjszakája 2019
09/27

2019. szeptember 27.

Eötvös Loránd Tudományegyetem

09/27

2019. szeptember 27. -

Eötvös Loránd Tudományegyetem


A Kutatók Éjszakáján az ország 50 városában több száz helyszínen válogathatnak majd kicsik és nagyok az inspiráló programok közül: 27-én az ELTE karain is több mint 300 érdekes előadással és változatos programmal várják a tudományok iránt érdeklődőket.

A tudományos kutatás ünnepét azért hirdették meg Európa-szerte, mert úgy gondolták, az új tudás Európa versenyképességének záloga, a fiatalok bevonása a kutatásba pedig ennek előfeltétele. Az ELTE is elsősorban a fiatalokra koncentrál programjaival, amelyeken mégis mindenki, akit a tudomány érdekel, megtalálhatja a számára vonzó témákat.

Egy kis ízelítő az ELTE programkínálatából: a BTK-n többek között villám- lett és litván nyelvtanfolyamon vehetnek részt az érdeklődők, de kipróbálhatják magukat az orosz-szovjet történelmet tematizáló kocsmakvízen, továbbá megismerhetik a gyermeki beszéd sajátosságait is. A PPK-n különleges csoporthipnózis foglalkozással, a nemzetközi mobilitást tárgyaló előadással és a kiegészítő magánoktatás-iparról szóló beszélgetéssel várják az érdeklődőket. A Társadalomtudományi Kar izgalmas „Szociopoly” elnevezésű, az érzékenyítést támogató társasjátékkal készül az eseményre, melyben a játékosoknak a mély szegénységben élők viszonyai között kell túlélnie 30 napot. A TÓK interaktív éjszakai barangolással, a TáTK pedig kocsmakvízzel készül az estére, ahol a versenyzők társadalomismereti tudásukat mérhetik össze egymással.

Az összes ELTE-s program időpontja és helyszíne a Kutatók Éjszakája honlapján érhető el.

Figyelem! A rendezvény idején a Lágymányosi Campuson lezárják a parkolókat, a szervezők kérik a járművezetőket, hogy máshol keressenek parkolóhelyeket.

Facebook