Biztosítás

Bármilyen egészségügyi probléma, betegség vagy baleset esetén szükséges, hogy a hallgató rendelkezzen megfelelő biztosítással az esetlegesen felmerülő költségek fedezésére. Ennek megfelelően a kiutazó hallgatóknak érvényes egészségbiztosítással kell rendelkezniük. Szakmai gyakorlat esetén a megfelelő felelősség- és baleset-biztosítás kiválasztása és megkötése a hallgató felelőssége (nem kötelező, de ajánlott).

Az egészségbiztosítás igazolható a mobilitás időtartamára érvényes EU-s egészségbiztosítási kártya vagy más, pl. biztosítási társasággal kötött egészségbiztosítás másolatával (fotó vagy szken).

Mivel a mobilitás teljes időtartamára érvényes biztosítással kell rendelkeznie, amennyiben az EU-s egészségbiztosítási kártyája a mobilitás ideje alatt fog lejárni, időben meg kell újítania azt! Felhívjuk figyelmét, hogy már online, ügyfélkapun keresztül is van erre lehetősége. Az új kártyát szkennelve küldje el az erasmus.out@dep.elte.hu e-mail címre!

Kérjük, ügyeljen a következőkre:

  • Az e-mailben elküldendő biztosítás számát és típusát adja meg a kérdőíven.
  • A biztosítás a kinttartózkodás teljes időtartamára érvényes legyen. Amennyiben az EU-s egészségbiztosítási kártyája a mobilitás ideje alatt fog lejárni, ezt jelezze, amikor kiutazás előtti dokumentumait beküldi kari koordinátorának.
  • Az EU-s egészségbiztosításnak elegendő az adatokat tartalmazó oldalát beküldeni.
  • Egyéb (pl. biztosítási társasággal kötött) biztosítás esetén a szerződésről készített másolatot csatolja. Ügyeljen rá, hogy a dokumentum tartalmazza a biztosítás érvényességét, és lehetőleg a fajtáját is, de legalább a pontos elnevezését.
  • A dokumentum jó minőségű, olvasható legyen.