Hallgatók Készülnek Erasmus+ Mobilitásaikra: Adminisztráció és Lakhatás

2024.05.27.
Hallgatók Készülnek Erasmus+ Mobilitásaikra: Adminisztráció és Lakhatás

Az Erasmus+ program keretében ösztöndíjat nyert hallgatók most az adminisztrációs feladatokra és a külföldi lakhatási kérdésekre fókuszálnak. Ebben nyújtunk támogatást átfogó előadásunkkal. A nemrégiben tartott eseményen több mint 250 hallgató vett részt, akik az utazási célországuk szerint csoportokba rendeződve ismerkedhettek meg egymással. Ezáltal lehetőségük nyílt barátságokat kötni, és egymást segíteni a szükséges dokumentumok és lakhatási ügyek intézésében. Az esemény kiváló lehetőséget biztosított a hallgatóknak, hogy felkészüljenek külföldi tanulmányaikra, és már most kapcsolatokat építsenek ki a jövőbeli tanulmányaikhoz.

A tájékoztató esemény felépítése

Általános és Adminisztratív Kérdésekkel Kapcsolatos Tájékoztató

Először az általános és adminisztratív teendőkről kaptak tájékoztatást a hallgatók. Ez a rész 120 perces volt, és az Erasmus+ ösztöndíjjal kapcsolatos összes teendőt áttekintettük. A résztvevők választ kaptak a szükséges dokumentumok kitöltésével kapcsolatos kérdésekre, és egyéni problémáikat is megvitathatták. A személyes részvétellel megrendezett eseményen túlmenően, akik nem tudtak jelen lenni, online is csatlakozhatnak a következő alkalmakhoz, vagy megtekinthetik a korábbi tájékoztatók felvételeit itt.

Lakhatással Kapcsolatos Tájékoztató és Konzultáció (HOUSING)

Majd a lakhatással kapcsolatos tájékoztató vette kezdetét. Ez a rész 90 perces volt és itt a külföldi lakhatási lehetőségek kérdéseit beszéltük át. Egyéni konzultációk során ötleteket és tapasztalatokat osztottak meg a hallgatók. A cél az volt, hogy mindenki problémamentesen és biztonságosan megtalálja a számára legmegfelelőbb szálláslehetőséget. Egy korábbi eseményről készült felvétel elérhető itt, a honlapon ezen és a további alkalmak időpontjain kívül további hasznos információk is találhatók.

Még nem jelentkeztél Erasmusra?

Az Erasmus+ mobilitás iránt érdeklődő hallgatóknak javasoljuk, hogy ne hagyják ki a szeptemberi pályázati időszakot, vagy fontolják meg az Erasmus+ szakmai gyakorlatra való jelentkezést, amely folyamatosan elérhető.

Az Erasmus tanulmányi program lehetővé teszi, hogy a hallgatók nemzetközi tapasztalatokat szerezzenek, bővítsék nyelvtudásukat, és gazdagítsák személyes és szakmai kapcsolataikat. A nemzetközi szakmai gyakorlat pedig lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy valódi munkakörnyezetben szerezzenek gyakorlati tapasztalatokat, növelve ezzel a munkaerőpiacon való elhelyezkedési esélyeiket.

Amennyiben bármilyen kérdés merül fel a jelentkezéssel kapcsolatban, keresse kari koordinátorát.

Az Erasmus program nemcsak akadémiai, hanem kulturális és személyes fejlődést is kínál, ezért minden érdeklődő hallgatót arra bátorítunk, hogy éljen ezzel a lehetőséggel.

ELTE Erasmus+ tájékoztató személyes részvétellel

ELTE Erasmus+ tájékoztató személyes részvétellel

0

/

0

0

/

0