Hallgatói ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre

2021.05.04.
Hallgatói ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre

Hallgatói ösztöndíj a Heidelbergi Egyetemre

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Rektori Kabinet Nemzetközi Stratégiai Irodája ezúton írja ki az ELTE és a Heidelbergi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján az ELTE RK Nemzetközi Stratégiai Iroda által koordinált pályázati felhívást, melynek keretében két hallgatónk ösztöndíjat nyerhet el a 2021/2022. tanév őszi vagy tavaszi félévére.

Pályázat leírása

Az ELTE és a Heidelbergi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján egyetemünk két hallgatója ösztöndíjjal tanulhat Heidelbergben a 2021/2022-es tanév őszi vagy tavaszi félévében. A pályázat 5 hónapra kínál ösztöndíjat, melynek összege előreláthatóan 700 EUR/hónap lesz. Emellett a Heidelbergi Egyetem az ösztöndíjas időszakra elengedi a fizetendő tandíjat, és ingyenes németórákat is biztosít a cserehallgatónak. A hallgatók számára biztosítanak egy kollégiumi szobát is, amelynek költségét az ösztöndíjból vonja le a Heidelbergi Egyetem. Ennek díja előreláthatólag 250-400 euró/hónap.

A hallgatók a 2021/2022-es tanév őszi vagy tavaszi félévére pályázhatnak.

Ki pályázhat?

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem alap- vagy mesterképzésen tanuló hallgatói. 

Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akiknek szakterülete megtalálható a fogadó egyetem által kínált képzések között (http://www.uni-heidelberg.de/). Magas szintű német nyelvtudás előnyt jelent a pályázatok elbírálásánál.

Pályázás módja

Kérjük, a pályázati anyaghoz az alábbi dokumentumokat csatolják egy példányban:

  • Önéletrajz (magyar vagy angol nyelven)
  • Elvégzett tanegységekről kiadott igazolás angol nyelven (a jelenlegi helyzetre való tekintettel: Neptunból leszűrt tanulmányi eredmények, utolsó félév tanulmányi átlaga is megfelelő)
  • Maximum egyoldalas esszé magyar vagy angol nyelven „Hogyan segítené a pályázat elnyerése a tudományos előmenetelemet?” címmel, melyben a hallgató bemutatja, miért kíván jelentkezni a Heidelbergi Egyetemre

A fentiek mellett a jelentkezők egyéb bizonyítványokat, okleveleket, kitüntetéseket is csatolhatnak, ezek előnyt jelentenek.

Kérjük, pályázatukat minden esetben gondosan állítsák össze, hiánypótlásra nincs lehetőség.

A pályázat kizárólag elektronikus úton nyújtható be Csáky Ádám részére az alábbi címre: adam.csaky@rk.elte.hu.

Jelentkezési határidő

A pályázat benyújtási határideje: 2021. június 6.

További információ

Csáky Ádám

Nemzetközi Stratégiai Iroda

E-mail: adam.csaky@rk.elte.hu.
Kérjük, az esszében is jelöljék meg egyértelműen, melyik félévre jelentkeznek.

A jelentkezést követően a Heidelbergi Egyetem egy online linket biztosít a pályázatot elnyert hallgatók számára, amelyen keresztül véglegesíthetik pályázatukat a partner egyetem felé.

A pályázat benyújtási határideje a többi pályázati dokumentummal együtt 2021. június 6.

A pályázatra történő jelentkezéssel a hallgató elfogadja az adatkezelési tájékoztatóbanban foglaltakat.