OLS nyelvi teszt

A nyelvi tesztet az OLS új felületéhez csatlakozva a következő oldalon éri el. A regisztrációban, a teszt, illetve a nyelvi kurzusok elérésében a következő útmutató dokumentum áll rendelkezésre.

Az OLS tesztet minden mobilitás előtt kötelező elvégezni, akkor is, ha egy korábbi mobilitás kapcsán már kitöltött ilyet! A kivételekről lejjebb olvashat.

A teszt kitöltése után töltse le a eredményt. Ezt kell elküldenie majd a kari koordinátorának a többi kiutazás előtti dokumentummal együtt. Ha esetleg a letöltés vagy képernyőkép elkészülte előtt már bezárta az oldalt, az ebben a dokumentumban található útmutató segítségével férhet hozzá újra az eredményhez.

Az online nyelvi támogatás (OLS) egy ingyenes, az Erasmus+ résztvevőinek kialakított online nyelvtanulási platform. Az OLS platform segítségével tesztelhető, hogy milyen szinten áll abból a nyelvből, amelyet a mobilitása alatt használni fog, valamint lehetőséget biztosít nyelvi kurzusok elvégzésére akár a mobilitás nyelvén, akár a felületen elérhető bármelyik nyelven. A nyelvi kurzusokhoz a mobilitás egész időtartama alatt hozzáférhet, és annyit tanulhat, amennyit szeretne, a saját tempójában. A jelenleg elérhető nyelvi kurzusok listáját itt találja.

A portálon néhány perc alatt beállíthatja profilját és elkezdheti a nyelvtanulási folyamatot. Az OLS rendszere az EUAcademy portálon fut, ennek köszönhetően a regisztrációval további kurzusokhoz is hozzáférhet.

A regisztráció után ezen az oldalon tudja elérni a különböző nyelvi teszteket, az alábbi módon:

  • Válassza a „Join community” lehetőséget!
  • Keresse ki a mobilitása nyelvét, és kattintson a „nyelv Learning community and Resources” gombra!
  • Keresse meg a saját nyelvére vonatkozó „Placement Test” lehetőséget, és kezdje meg a tesztet.

Amennyiben a mobilitását az anyanyelvén végzi, vagy a mobilitás nyelvén még nem elérhető OLS, illetve 14 napnál rövidebb mobilitáson vesz részt, a tesztet nem kell kitöltenie.