Nemzetek estjei: Amerikai Egyesült Államok

Nemzetek estjei: Amerikai Egyesült Államok
11/09

2018. november 09. 18:00 - 21:00

ELTE BTK (1088 Budapest, Rákóczi út 5., 030.)

11/09

2018. november 09. 18:00 - 21:00

ELTE BTK (1088 Budapest, Rákóczi út 5., 030.)


A 2018/19-es tanévben is folytatódik az ELTE Alumni Központ "Nemzetek estjei" elnevezésű programsorozata. Az esemény keretében történelmi, művészeti és utazási beszámolók, színes kulturális programok várják az érdeklődő alumnusokat.

A sorozat célja, hogy igényes kulturális programot nyújtson volt hallgatók számára, ezzel is építve az alumni közösséget. Egyetemünkön kiemelkedően sok, összesen 64 nyelvet tanítanak, oktatóink a világ számos térségét kiválóan ismerik. A "Nemzetek Estjei"-n ELTE-s kötődésű szakértők, utazók, előadóművészek mutatnak be egy-egy országot, annak turisztikai, kulturális érdekességeit, aktualitásait. Az előadások mellett az adott régióra jellemző zenei program is várja a résztvevőket.

A következő állomás 2018. november 9-én az Amerikai Egyesült Államok lesz, a program az ELTE Angol-Amerikai Intézet közreműködésével valósul meg. 

Előad: Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes, Frank Tibor történész, az ELTE Amerikanisztika Tanszékének professor emeritusa és Bollobás Enikő, ez ELTE Amerikanisztika Tanszék egyetemi tanára.

Fellép továbbá a DELP Yelpers, az Angol Nyelvpedagógia Tanszék kórusa.

A sorozat védnökei: Borhy László akadémikus, rektor; Scheuer Gyula kancellár; Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes; Kiss Róbert Richard, Prima Primissima díjas újságíró, tiszteletbeli védnök.

Korábbi eseményeink során Kínába és Franciaországba látogattunk el.

Program

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

ELTE Alumni
Facebook