Oktatási alapprojekt

Oktatási alapprojekt

CHARM-EU oktatási alapprojekt

CHARM-EU oktatási alapprojekt

CHARM-EU Szövetség oktatási alapprojektjében a mobilitást és az inklúziót középpontba helyező tanulási élmény kialakításán dolgozott, amely a tantervfejlesztés transzformatív megközelítésén alapul, és a rugalmas, készségorientált moduláris szerkezet révén ötvözi a különböző európai oktatási hagyományok legjobb gyakorlatait.

A CHARM-EU egy innovatív, kihívás-vezérelt, hallgatóközpontú és az önirányított tanulásra támaszkodó oktatási modellt hozott létre, amelynek célja a kutatás, az oktatás és az innováció integrálása a tudományterületek bevonásával és átívelésével, a világra nyitott gondolkodás jegyében. Ez a modell hozzájárul egy olyan európai felsőoktatási campus kialakításához, amely a hozzáférhetőség és a nemzetköziesítés érdekében a legkorszerűbb technológia által nyújtott lehetőségeket alkalmazza.

Az oktatási alapprojektben kilenc, a partneregyetemek képviselőiből álló munkacsomag (Work Package) keretében folyt a munka, többek között a tantervfejlesztés, az oktatásmódszertan, a mobilitás és az inklúzió területein. Az Szövetség összehozta a különböző tudományágak és egyetemek oktatóit és kutatóit Tudásteremtő Csapatok (Knowledge Creating Teams) formájában, bevonta munkájába a gazdasági és a civil szféra képviselőit, kidolgozta oktatási alapelveit és kifejlesztett egy innovatív vezetési-irányítási modellt. A CHARM-EU partnerek átfogó és sikeres együttműködése során számos program, eszköz, modell és gyakorlat jött létre, köztük a „Fenntarthatóság globális kihívásai” mesterképzés.

A közösen létrehozott anyagok és eszközök szabadon hozzáférhetőek a CHARM-EU Eszköztárában (Toolkit). Az ELTE által vezetett munkacsomagok eredményeiről itt olvashat részletesebben.

Látogassa meg a CHARM-EU honlapját és ismerje meg a Szövetség innovatív szemléletét, oktatási alapelveit és egyedülálló mesterképzését.