Projektjeink

Projektjeink

A CHARM-EU projektjei

A CHARM-EU Szövetség oktatási és kutatási projektjein keresztül hozzájárul a transzformatív és fenntartható európai oktatási élmények és kutatási lehetőségek megteremtéséhez.

A Szövetség oktatási alapprojektjében (2019-2022) a mobilitást és az inklúziót középpontba helyező tanulási élmény kialakításán dolgozott, amely a tantervfejlesztés transzformatív megközelítésén alapul és ötvözi a különböző európai oktatási hagyományok legjobb gyakorlatait. A projekt eredményeképpen létrejött a CHARM-EU első közös mesterképzése, A fenntarthatóság globális kihívásai program. Az ELTE által vezetett munkacsomagok legfontosabb eredményeiről itt olvashat

2021-ben a Szövetség támogatást nyert kutatási-innovációs stratégiai projektjére a Horizon 2020 program ernyője alatt kiírt pályázaton. A TORCH projekt célja, hogy kidolgozza a CHARM-EU kutatóegyetemeinek kutatási és innovációs stratégiáját. Az első közös stratégiák finomhangolása és megvalósítása érdekében 2023 folyamán a TORCH-partnerek számos pilottevékenységet valósítanak meg az ELTE vezetésével.

2022 júliusában a CHARM-EU új pályázata elnyerte az Európai Bizottság támogatását, így az oktatási alapprojekt folytatásaként a Szövetség 2023 elején elindította CHARM-EIGHT∞ elnevezésű négyéves bővítési projektjét. Ennek keretében öt stratégiai cél mentén folytatja innovatív oktatási tevékenységeit és mozdítja elő hosszú távú elképzeléseit.

A CHARM-EU tagja továbbá a hat európai egyetemi szövetség alkotta ED-AFFICHE projektkonzorciumnak, amely az Európai Diploma védjegy kialakítására és bevezetésére vonatkozó közös ajánlások létrehozásán dolgozik.

A projektekben folyó munka részletesebben is megismerhető a fenti menüpontokban.