ELTE-s lett a világ legjobb fiatal városfotósa

ELTE-s egyetemistát választottak 2014 legjobb városi fotósává a CBRE nemzetközi pályázatán. Simó Szabolcs a „Karácsonyi fényvillamos” című képével a 16-25 évesek között végzett az első helyen, 11 ezer beérkező alkotásból választották a legjobbnak.

Szabolcs 2009 óta jár az ELTE TTK-ra, a környezettan BSc szak elvégzése után jelenleg a Tudománykommunikáció a természettudományban mesterképzés másodéves hallgatója, és 2011 óta az ELTE Online hallgatói magazin fotósa. 2007 óta fotóz, pályája során már több díjat is nyert munkáival. A nyertes pályaművet 2013 decemberében készítette, de már korábban is foglalkozott a fényvillamosok fotózásával. „Előre sosem terveztünk, csak jártuk a várost és fényképeztünk. 2011 decemberében aztán a Duna-parton sétálva egyszer csak különös fényárra lettünk figyelmesek. Akkor láttam először fényvillamost és akkor készítettem az első képemet róla” – mesélte az Origónak Szabolcs.

Simó Szabolcs a győztes képen nemcsak a szembejövő villamosra figyelt, hanem a város nevezetességeit is igyekezett kiemelni, a fénykép tizenhárom másodperces exponálással készült. Mára egyébként annyira népszerű a fényvillamos a fotósok körében, hogy decemberben a megállók szinte dugig vannak, a külföldiek számára azonban jobbára még mindig ismeretlen.

Simó Szabolcs hivatalos oldala

Forrás: ELTE Online / origo.hu

2014.11.04.