Hatalmas siker volt a jubileumi B.A.M.B.I. X és Alumni találkozó

2018.02.23.
Hatalmas siker volt a jubileumi B.A.M.B.I. X és Alumni találkozó
2018. február 17.-én tartották meg a BAMBI-X nevű „kollégiumi osztálytalálkozó”-t. Ez a hagyományos Bezzeg A Mi Békebeli Időnkben (B.A.M.B.I.) sorozat jubileumi, tizedik alkalommal megrendezésre került eseménye volt, amelyet az Alumni Központ támogatott.

A rendezvényt hosszas előkészítés előzte meg. Lehetett előregisztrálni és természetesen a helyszínen bejelentkezni, összesen 632-en vettek részt az eseményen. A rendezvény – a hagyományokhoz híven – igyekezett minden korosztályt, volt és jelenlegi kollégistákat megmozgatni. Belépésnél mindenki felkerült az Év-falra, kedvenc kollégiumi évéhez, így látható volt a korosztályos megoszlás: 1974-től napjainkig minden csoport képviselve volt.

A program a Regős Bendegúz Emlékfutás („Fusdd körül a kollégiumot!”) futóversennyel indult. Utána következett a megnyitó, majd a futóverseny díjazása. A megnyitón beszédet mondott Babos János, az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ vezetője, Pataky Csilla, ELTE Alumni menedzser és Szabó Attila, a Budaörsi Úti Kollégistákért Alapítvány képviselője. Ezután minden jelenlévő kapott egy szeletet a kollégium fényképével díszített tortából.

A délután során szekcióprogramok zajlottak, a könyvtárban a Rákóczi úti Bolyai Kollégisták gyülekeztek, ahol kiemelt vendég volt Harmath Péter, 1975-ben végzett fizikus, nyugdíjba vonulásáig a MÜFI igazgatója, valamint Raczky Pál, a Régészeti Intézet volt igazgatója. A programfelelős és moderátor dr. Keszei Ernő, korábbi rektorhelyettes volt.

A Rákóczi úti Bolyai Kollégisták gyülekezőjével párhuzamosan a kiskonferencia-teremben FEB-találkozó zajlott. Kiemelt vendég volt Dr. Kósa András, Dr. Bánkuti József és Dr. Szász András, a mozgalom kiemelkedő személyiségei, míg a moderátor Novotny Katalin, korábbi táborvezető volt.

A „B” porta előtt emléktáblák avattak fel, ahol beszédet mondott Ribling Tamás, kollégium-vezető és Nagy Sándor, a Bolyai Club Kollégiumi Alapítvány kuratóriumának elnöke. Az emléktábla avatás után a kertben található „Arc”-szobornál mécsest gyújtottak.

Az este közeledtével az Old Bolyais Band élő koncertjére táncolhattak a Lepényben a résztvevők, emellett különböző asztaltársaságokban folyhatott a nosztalgiázás. A könytárban szimbolikus „tábortűz” mellett folyt a gitározás és az éneklés. A rendezvényen hajnali 3:00-ig a különböző korosztályos DJ-k zenéire rophatták a táncot.

A részletes programról bővebben itt olvashat.

ELTE Alumni
Facebook

 

 

B.A.M.B.I. X

B.A.M.B.I. X

0

/

0

0

/

0