Nyári Egyetem

Nyári Egyetem

Nyári Egyetem EN

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatójaként lehetősége van a partneregyetemeink és a nemzetközi hálózatok által szervezett nyári egyetemeken részt venni. Ezeken a rövid, általában 2-8 hét hosszúságú programokon a hallgatók érdekes kurzusokon vehetnek részt, krediteket gyűjthetnek és nyelveket tanulhatnak. A nyári programokon való részvétel alatt a hallgatók nem kapnak ösztöndíjat és a részvételüket maguknak kell megszervezni és anyagilag fedezni. Néhány egyetem és hálózat kedvezményes részvételi díjat kínál a partneregyetemeik hallgatóinak, ezt az Aktuális pályázati felhívások alatt szoktuk meghirdetni.

Az ELTE korábban a Heidelbergi Egyetem–ELTE Nyári Egyetemet rendezte közösen egy partnerintézményével, a Heidelberg Egyetemmel. Jelenleg a Tübingeni Egyetemmel és a Babes-Bolyai Tudományegyetemmel kooperációban szervez Nyári Akadémiát, a Szombathelyi Egyetemi Központ pedig a Bécsi Egyetemmel közösen tart nyári egyetemet (Szombathelyi Nyári Egyetem 2018).

Az ELTE egyhetes nyári szakmai kurzusokat is szervez angol nyelven magyar és nemzetközi hallgatóknak, az ELTE Budapesti Nyári Egyetem keretében.

Az aktuális lehetőségekért érdemes a pályázati felhívásokat, egyetemi és kari hírleveleket, valamint az egyetem nemzetközi Facebook oldalát figyelni.