"ELTE Sikerek": Béres József

04/11

2018. április 11. 18:30 - 20:00

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)

04/11

2018. április 11. 18:30 - 20:00

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)


Hírneves, az ELTE falai közül kikerült alumnusok beszélnek munkájukról, sikereikről és ELTE-s kötődésükről azon az előadássorozaton, amelyet „ELTE Sikerek” címmel rendez az ELTE Alumni Központ. A sorozat következő előadója Béres József okleveles vegyész, a kémiai tudomány kandidátusa, címzetes egyetemi tanár, a Béres Gyógyszergyár elnöke lesz.

Béres József az ELTE vegyész szakán 1977-ben szerzett diplomát. Tizenkét évig volt az MTA Központi Kémiai Kutató Intézetének munkatársa. 1981-ben egyetemi doktori, 1986-ban kandidátusi címet szerzett. 2011-ben a Nyugat-magyarországi Egyetem címzetes egyetemi tanári címet adományozott neki. 1989-ben édesapja munkásságát támogatandó, a rendszerváltást követően elsők között megalakuló Béres Részvénytársaságban kezdett dolgozni. A Béres Csepp gyártására és forgalmazására szerveződött társaság tudományos igazgatójaként aktív szerepet játszott a vállalat elindításában, majd felépítésében. A Béres Gyógyszergyár ma hazánk legnagyobb magyar tulajdonban lévő gyógyszergyára, melynek 2006-tól elnöke.  

"Tudatosság, értékközpontú élet és a másik ember segítése – örömet és értelmet ad életemnek."

Az ELTE Sikerek előadássorozat keretében részleteket hallhatunk az előadók munkásságáról, legfrissebb törekvéseiről, eredményeiről, esetenként megtudhatjuk azt is, ki hogyan emlékszik vissza az egyetemen töltött évekre, oktatókra. Milyen szerepet játszott az életében, a karrierje későbbi alakulásában az ELTE? Milyen útmutatást adna azoknak, akik most építik a saját vagy gyermekük karrierjét? Az előadások végén lehetőség nyílik kérdések feltevésére is.

A sorozat védnökei: Borhy László rektor; Scheuer Gyula kancellár; Berend T. Iván tiszteletbeli védnök, az MTA korábbi elnöke; Hudecz Ferenc fővédnök, korábbi rektor.

A rendezvény ingyenes, de az esemény a terem korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációköteles.

Sorozatismertető

Beszámolók a korábbi előadásokról: Lovász LászlóTölgyessy PéterPersányi MiklósNagy Tímea és Lackfi János.

ELTE Alumni 
Facebook


* Az ELTE Alumni Alapítvány által szervezett rendezvény sikeréhez hozzájárult: a Nemzeti Együttműködési Alap.